Yoga & Meditatie

Body-mind connection, je voeten stevig op de grond voelen staan, in verbinding komen met je innerlijke kracht, dat en meer is wat yoga & meditatie met je doen. Het brengt stabiliteit, kracht, flexibiliteit en ruimte in zowel lichaam als geest. Allemaal elementen die in het dagelijks leven nodig zijn om overeind te blijven staan. Na afloop voel je meer rust en vanuit deze ontspanning ziet het leven er misschien weer net iets anders uit, dan toen je aan de les begon. 

Goed voor de Gezondheid:

kracht, houding, ademhaling, stress, concentratievermogen en aandoeningen

Iedereen, op iedere leeftijd kan yoga doen. Je bent nooit te jong of te oud om eraan te beginnen. Yoga heeft veel positieve effecten op je gezondheid, omdat het een evenwicht zoekt tussen lichaam en geest. Je hoeft niet flexibel te zijn om aan yoga mee te kunnen doen, want door de oefeningen juist uit te voeren, komt dat vanzelf. Sterker nog, flexibele mensen hebben yoga juist nodig om kracht op te bouwen. Yoga beoefenen leidt tot bewustzijn van je houding en versterkt de rug- en buikspieren, waardoor je beter rechtop gaat zitten en staan. De oefeningen worden verbonden aan de ademhaling, wat de longcapaciteit en het uithoudingsvermogen verbetert. Doordat er biochemische reacties in het lichaam optreden, worden er minder stresshormonen aangemaakt. De diepe lange ademhalingen bevorderen je hart en verdiepen de ontspanning. Hierdoor krijg je een gevoel van rust en kalmte, en slaap je beter.  Yoga kan ook aandoeningen zoals hartklachten, te hoge bloeddruk, symptomen van astma, rugpijn en artritis verlichten. Het beoefenen van yoga wordt veelal aanbevolen door huisartsen en in de gezondheidszorg. 

Mindful movement & meditations

Yoga privéles

Bij Coach2Bloom kan je ook voor 1-op-1 yogales kiezen. Bij jou thuis of in mijn thuis-studio. Yoga kan ook met een coachgesprek worden gecombineerd. Een privé yogales biedt jou de kans om jouw lichaam beweging te bieden die het die dag nodig heeft. Misschien is het een vinyasa yoga les waarin de oefeningen in elkaar overvloeien en meer power vraagt. Of is het een hatha yoga les waarin bewuste ademhaling gekoppeld wordt aan de oefeningen, waardoor er een diepere ontspanning kan gaan ontstaan. Centraal staat dat de oefeningen veilig worden uitgevoerd. Vooraf kijken we naar eventuele lichamelijke klachten en worden de lessen geheel op jouw individu toegespitst.   

Gecertificeerd yoga docente bij International Yoga Teachers Association (IYTA) en Zenergy Kids Yoga. Ik geef sinds 2017 les aan alle leeftijden.